Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с оборотите на празен ход в движение,

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с оборотите на празен ход в движение,

Проблем с оборотите на празен ход в движение, варират от 1500 до 500 при спряло положение се кротва, някой някъква идея?
    156 1.8 TS

Карай я със включен климатик и няма да е така
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Моята като я взех и смених TPS, ламда сонда и вариатор, не се оправи, след това си изчистих дроселовата клапа и се оправи, ама сега пак почна да се клатушка, мисля пак да чистя. Гасне ли понякога?

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Не ми е гаснела никога досега преди ми го правеше и когато стоя на едно място но почнах да карам със 100 октанов и сега само в движение като спра на светофар си се кротват точно където трябва да си е стрелката
        156 1.8 TS

Comment

На комп.диагностика всичко ОК ли е?
          Има ли записани грешки?
          Като се замисля, май дебитомера не записваше грешки, но ако е чисто от него, то би трябвало и на място като е колата пак да падат ...
          ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Много странно като карам бавно по инерция не се менят ама ако е над 30 и се заиграват, почна да спирам и докато спра са се укротили, днес ще си напълня резервоара да не би да не достига нещо гориво като се плиска наляво надясно
            156 1.8 TS

Comment

Повярвай не е от малкото бензин в резервоара. Евентуално може да побваш както споменаха колегите с почистване на дросела има номго изписано но го прочети внимателно и за проблемите който могат да се появят в последствие, не че е нещо което не се лекува една диагностика.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Аз днес докато се чудя какво да правя си ичистих дросела имаше изцапано, това нещо го чистих преди 4 месеца и сега пак, ама поне се оправи оборотите съвсем леко играят и въобще няма мерак да гасне.

Comment

Re: Проблем с оборотите на празен ход в движение,

[quote="Violator"]Проблем с оборотите на празен ход в движение, варират от 1500 до 500 при спряло положение се кротва, някой някъква идея?[/quote проблем със стъпково моторче моита го прави саштото
                  ALFA ROMEO 156 1.8 16V TS 98г.

Comment

абсолютно същия случей съм и аз другото да се възползвам да питам бах неговата мама някои ми е дръпнал светлоотразителчето от бронята каде има такива животни
                    Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                    ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

re

и аз имам същия проблем.Днес смених въздушен филтър,малко по-добре,но пак го прави.Явно трябва да бутам дросела..
                      Ще пътувам по празниците и няма да мога да го оправя...да не се случи нещо по-сериозно или пък да спра и да не мога да потегля?

Comment

Последно забелзах, че ако от спряло положение когато оборотите са си 900 и не играят я пусна по инерция и дори да се засили и клати до 80 са си стабилни. Но ако освободя от скорост в движение докто не намаля или спра не се оправят. Дросела не ми се бута защото ме е страх да не прецакат нещо. Ако почне да ми гасне тогава ще се реша на такива действия
                        156 1.8 TS

Comment

Защо не отидеш на една диагностика? Или чакаш да се оправи сама?
                          ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Абе няма какво да му стане от едно чистене. Сваляш клемите на акумулатора, махаш маркуча за въздуха и почваш да чистиш. Трябва ти само парцалче. Ако искаш ела до Карайсен ще черпиш една лимонада и ще го изчовъркаме. Пък като не на диагностика.

Comment

И при мен е същото .
                              На диагностика нищо не ми излезна,даже и грешки нямам.
                              Чистил съм всичко,филтър нов: пак го прави.
                              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
                              X